Reizen-Griekenland

Waarom in 2023 naar Griekenland reizen?

Twijfel je wat nu een leuke, mooie en aangename bestemming is om naartoe te reizen? Lekker weer, aardige bevolking en liefst ook niet al te ver? Ik vertel je graag in een notendop waarom Griekenland of de Griekse eilanden voor jou dé ideale vakantiebestemming in 2022 zijn!

Waarom in 2023 naar Griekenland reizen:

  • Europa en geen visum vereist. 

Wil je er echt even tussenuit maar liefst ook niet al te ver? Gegarandeerd zon, mooie stranden, gezellige plaatsjes maar verder niet al te veel gedoe?  

Om naar Griekenland te reizen hoef je niet in het bezit te zijn van een visum. Dit maakt het vasteland en de eilanden extra toegankelijk. Daarnaast blijf je binnen Europa en maakt men dus gebruik van dezelfde munt. Buiten een keuze maken uit een overvloed aan aantrekkelijke plaatsjes, het inpakken van je koffer en het prikken van een datum, hoef je verder niets te doen! 

  • Engels als gangbare taal voor de toeristen. 

Trek je echt het binnenland in naar de authentieke bergdorpjes, dan zal je vast en zeker nog wel iemand tegenkomen die op al jouw Engelse vragen alleen maar ‘’ja’’ antwoordt en continu lacht.
Je ondervindt al snel wanneer hun ‘’ja’’ een effectief antwoord is of meer een teken van je niet te verstaan, en dan zal je maar moeten proberen om met handen en voeten te communiceren.  

Over het algemeen en zeker op de toeristische plaatsen beheersen alle Grieken echter heel goed de Engelse taal. 
Laat je niet afschrikken door hun magisch geschrift en de opschriften die je bij winkels ziet terugkomen. Op plaatsen waar het nodig is, wordt alles eveneens in de meest gebruikte, internationale talen weergeven, zoals onder andere de menukaart in een restaurant. 
Niets dus om je zorgen over te maken!

  • De heerlijke Griekse keuken.

Dat ik fan ben van de heerlijke, Griekse delicatessen is ondertussen geen geheim meer. Van een Café Frappé in de ochtend, naar Tzatziki, cheese dip of een Dakos salad als lunch, tot Moussaka, Gyros, Saganaki en ga maar door als smakelijk diner, het houdt niet op in de Griekse keuken! En voor mij speelt lekker en smakelijk eten een heel grote rol in mijn dagelijks en dus ook reis-genot!

=> Ontdek de heerlijke Griekse keuken hier!

Griekse-keuken

  • Zuiders genieten voor een redelijk budget.

Op zoek naar die heerlijke, zomerse temperaturen? ’s Avonds nog in een T-shirtje rondstruinen en je niet afvragen wat het weer morgen zal doen? In Griekenland ben je tijdens het seizoen zo goed als verzekerd van elke dag zon! Een uitzondering is natuurlijk nooit volledig uit te schakelen, maar de kans op een dagje minder weer is in ieder geval miniem.

Naast de ‘’goedweer-garantie’’ kan dit alles dan ook nog eens voor een heel schappelijk budget. Vluchten zijn zoals reeds eerder aangegeven voor heel leuke prijzen te vinden, alsook verblijven, zowel kleinschaliger als in een groter hotel. Daarnaast zijn prijzen naar onze gewoonten qua drinken en eten in Griekenland totaal niet duur, waardoor je met een normale portemonnee toch elke dag kunt genieten van verwennerij in een taverne of restaurant!

=> Lees hier meer over vliegtickets boeken naar Griekenland.

  • Authentieke, onbeladen sfeer en Griekse hartelijkheid. 

Wat kan ik hier nog over zeggen? Ik denk dat jullie wel weten ondertussen wat ik bedoel. Grieken stralen één en al gastvrijheid uit en als je er bent, wordt je vanzelf in die onbeladen sfeer ondergedompeld.

  • Veilige basis om te experimenteren met eilandhoppen.

Wil je graag ontdekken maar vind je jezelf daar niet ondernemend genoeg voor? Denk je dat jij dat niet kan en word je weerhouden door een bepaalde angst? Dan is er denk geen betere bestemming om voor de eerste keer mee te beginnen dan Griekenland!

Als je het doet op de manier zoals ik het deed, kan je binnen een redelijke tijdspanne al heel wat verschillende dingen zien en hoef je je niet in allerlei bochten of moeilijke verplaatsingen te wringen. Geen tussenvluchten of lange busritten, zoals bij andere bestemmingen (denk aan Azië of Zuid-Amerika) veelal wel het geval is.
Eenvoudigweg met eigen vervoer op pad, wat dan ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs kan én je bovendien niet aan tijdschema’s gebonden bent! Om van bestemming te switchen heb je dagelijks mogelijkheden om een ferry te nemen, waardoor je ook hier alle vrijheid nog behoudt. Klinkt het nu nog steeds zo onverantwoord?

Ferry-Griekenland

=>Lees hier meer over de ferry en reizen met eigen vervoer in Griekenland.

  • Diversiteit en voor ieder wat wils. 

Of je nu gaat voor een week niets doen, avontuur of een combinatie van ontdekken en relaxen aan het strand, dan is Griekenland bij uitstek de bestemming die niet al te ver is en waar het allemaal kan!

Een dag rondtoeren in alle vrijheid, het binnenland in op zoek naar authentiek Grieks, de kust afrijden hoppend van het ene naar het andere strand, een dagje uit met de boot met af en toe een verfrissende plons, ’s avonds genieten van een karafje wijn of Raki met een heerlijk Grieks diner erbij en de volgende dag neerploffen aan het zwembad of strand, wordt de volgende bestemming Griekenland?

Weetje: In Griekenland is het één uur later dan in Nederland of België.

=> Lees hier over mijn rondreizen op de Cycladen, Kreta en de eerste keer solo naar Santorini.

=> Ben je van plan om naar het Griekse vasteland te reizen? Schaf dan deze uitgebreide en rijkelijk geïllustreerde reisgids boordevol reistips aan!:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *