Vliegtickets en bagage

Waar goedkoopste vliegtickets Griekenland boeken?

Wie een beetje zoekwerk verricht, kan al voor een heel aardige prijs naar alle bestemmingen in Griekenland vliegen. Vluchtprijzen kunnen zelfs spotgoedkoop zijn waardoor je al voor twintig euro naar Athene vliegt. Vluchten naar de eilanden zullen echter altijd wel iets duurder zijn dan naar het vasteland.  
Ik betaalde voor mijn retourvlucht naar Santorini tachtig euro. Een bedrag wat mij alsnog heel schappelijk lijkt, niet? 
Hieronder vertel ik je graag hoe en waar goedkoopste vliegtickets Griekenland boeken!

Let op voor bijkomende kosten

Bij het boeken van je vlucht dien je echter wel goed naar de voorwaarden te kijken. Vele maatschappijen rekenen tegenwoordig namelijk enkel de vluchtprijs, zonder bagage daar al in op te nemen. Dit betekent dat het boeken van je bagage er bovenop komt, en maatschappijen durven hier vaak flink voor door te rekenen. 

!Tip: Zoek via een prijsvergelijkende website zoals Skyscanner naar vluchten. Deze website biedt ook de mogelijkheid om een maandoverzicht van alle vluchtprijzen op te vragen. Zo heb je in één oogopslag een heel duidelijk beeld en overzicht wat de goedkoopste opties qua vliegdata zijn. 

!Weetje: Bij Ryanair is dit ondertussen wel voor iedereen een bekend gegeven, maar ook bij maatschappijen zoals Transavia of Tuifly wordt in de initiële boekingsprijs enkel handbagage voorzien voor bestemmingen zoals Griekenland.  

Goedkoopste vliegtickets

Goedkope vliegtickets

Ruimbagage of volstaat handbagage?

Bij mijn eerste reis naar Santorini diende ik bij Transavia tachtig euro bij te betalen om mijn ruimbagage retour mee te nemen. Dat was even een flinke hap! 
Voor mijn tweede solo reis maakte ik de keuze om enkel met handbagage te vliegen. Geen extra kosten en, zoals iedere keer opnieuw, had ik ook met mijn vorige reis de helft van wat ik mee had in mijn koffer niet gebruikt. Anderzijds was mijn koffer daadwerkelijk bij dat klein aantal verplaatsingen al een last aan mijn been geweest: De dag voor mijn terugreis al beginnen nadenken hoe ik het ’s morgens praktisch zou doen met mijn ontbijt. Waar zou het handig zijn om naartoe te gaan met mijn koffer om daarna rechtstreeks door te kunnen naar de bus? Wat was niet al te veel sleuren en gedoe?

Deze keer zou ik al zeker een vijftal verschillende bestemmingen bezoeken (Vind hier de complete route en blog) en het idee om constant met die koffer te zitten, keek ik al tegenop. Ik wilde flexibel zijn, genieten en zo weinig mogelijk met rompslomp bezig zijn. Drie aspecten waarbij een grote koffer mij telkens zou belemmeren.  
Ik wou gaan voor de ervaring, niet voor een verhuis van mijn garderobe. Ik besloot dat mijn daypack (kleinere versie van grote backpack) daarin het perfecte formaat als reistas bood om binnen de tien kilo-norm en afmetingen van handbagage te blijven. 

=> Ontdek hier mijn reischecklist om nooit meer iets te vergeten én geen overbodige spullen mee te sleuren!

!Tip: Wanneer je enkel met handbagage wenst te vliegen, kijk dan ook hier goed naar de regels en voorwaarden van jouw vliegmaatschappij. Elke maatschappij hanteert hierin namelijk een eigen beleid. Hierbij kunnen de toegestane afmetingen van de bagage, het gewicht, etc. tussen de diverse maatschappijen verschillen.  

Verder plaatsen sommige maatschappijen automatisch de handbagage alsnog in het ruim, bij andere gaat deze mee de cabine in. Ook hierin is een belangrijk verschil. Bij Tuifly ging mijn bagage sowieso het ruim in, wat betekende dat ik dus geen beperkingen had qua vloeistoffen die ik meebracht. Bij Ryanair zal een rugzak echter de cabine mee ingaan, wat betekent dat alle vloeistoffen maar van beperkte hoeveelheid mogen zijn en in een één literzak moeten passen. Kijk dit na voor vertrek! 

Transfer luchthaven:  

De eerste keer vloog ik retour op Schiphol. Dit maakte het voor mij mogelijk om met mijn eigen auto naar de luchthaven te rijden. Ik reserveerde via Parkos een parkeerplaats op een buitenparking (gelegen aan Middenweg te Aalsmeer) die met een shuttledienst van tien minuten rijden je naar de luchthaven brengt. Dit kostte me slechts zes euro per nacht, geen geld dus! Op de website stond omschreven dat de shuttle elke twintig minuten reed. De receptie die volgens de website open zou zijn, was ‘s nachts bij aankomst echter gesloten. Maar ik hoefde niet lang rond te zoeken. Kort na mijn aankomst reed er al een shuttlebus de parking op. Deze bracht mij inderdaad op een tiental minuten naar de luchthaven. Afgezet recht aan de vertrekhal, makkelijker kan toch niet? 

!Tip: Kijk op Parkos om een parkeerplaats te reserveren in plaats van enkel naar de eigen parking van Schiphol te kijken. De parkeerterreinen van Parkos zijn in de omgeving van Schiphol gelegen waarbij je voor slechts een vijftal minuten langer durende shuttlelift wel tal van euro’s uitspaart! Makkelijk bespaart toch? Drink daar maar een extra cocktail van bij aankomst op je bestemming ! 
PS: Parkos is ook terug te vinden bij Rotterdam, Eindhoven, Zaventem en Charleroi Airport.

parkeren luchthaven

Bij mijn tweede solo reis vertrok ik vanuit Zaventem Brussel, maar lag mijn retourvlucht nog niet vast. Ik had mijn reis al in grote lijnen uitgestippeld, maar wilde naar het einde toe nog wat vrijheid behouden. Het enige wat vaststond, was dat ik uiterlijk maandag 5 oktober terug moest zijn, omdat ik dan weer op mijn werk begon. Ik had al wel de mogelijkheden en prijzen qua terugvlucht bekeken, maar besloot verder nog even af te wachten. De opties qua terugvluchten met een gunstige prijs waren echter wel allemaal via Schiphol of Eindhoven. Terugkomst via een andere luchthaven betekende dat zelf rijden dus niet mogelijk was.  
De avond ervoor zouden we met het gezin echter al voortijdig de verjaardag van mijn mama vieren, aangezien ik op de datum zelf in Griekenland zou zijn. Gezellig, uitgebreid tafelen op restaurant.
Ik wilde hen dus niet opzadelen met een rit naar de luchthaven diezelfde nacht. Eén van mijn beste vriendinnen stelde voor mij weg te brengen, en ik moet zeggen dat dat voorstel alleen toch al even hartverwarmend was. Die bevestiging dat je vriendinnen zo voor je willen klaarstaan en je op hen rekenen kan, altijd een fijn gevoel! 
Stipt volgens afspraak reeds ze ’s nachts de straat in en op een uurtje tijd was ik naar Zaventem gebracht. Bij terugkomst heb ik daar met haar nog eens lekker op geluncht en hadden we gelijk een volledige dag om bij te praten. Initieel wilde ik voor haar een origineel souvenir van één van de eilanden meenemen, maar door enkel met handbagage te reizen werd dat praktisch onmogelijk gemaakt. Zo heeft alles zijn voor- en nadelen zeker? 

Om dus nog heel concreet een antwoord te geven op de vraag: Waar goedkoopste vliegtickets Griekenland boeken?

Dan zou ik zeggen, maak gebruik van de prijsvergelijkende website Skyscanner en filter snel én eenvoudig het voor jouw beste aanbod! Of kijk rechtstreeks bij Transavia.nl!

Goedkoopst vliegtickets

korting parkeren luchthaven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *