Skydiven-tandemsprong

Waag die sprong en ga skydiven in de Ardennen

Hou jij ook van adrenaline? Voel jij ook al eens graag de spanningszenuwen door je lijf gieren? Mag het wel eens nét iets meer zijn of zoals ze zeggen ”goe zot”?!
Lees in deze blog dan mijn onvergetelijke ervaring over parachutespringen, waag die sprong en ga skydiven in de Ardennen!
Ik vond het in ieder geval een unieke ervaring en zou het zo willen overdoen!

De dag van de waarheid

Springen vanuit een vliegtuig op 4000 meter hoogte. Een locatie in de Belgische Ardennen. Unieke ervaring en spectaculaire uitzichten dus gegarandeerd! Ik ben benieuwd!
Het lijkt me nu we deze ochtend richting de Ardennen vertrekken nog allemaal goed mee te vallen met de zenuwen. Ik kijk er vooral enorm naar uit! Wat mag ik verwachten, hoe gaat het in zijn werk en wat gaat er door mijn hoofd schieten als we effectief op die 4000 meter hoogte klaar zijn voor de sprong?
Straks zal ik het weten en vanavond heb ik die ”zotte” sprong er al weer op zitten! Laat het maar snel zover zijn, voor mij mag het nu beginnen!

Het is zover!

We zitten allemaal naast en achter elkaar op de vloer van het vliegtuigje. Begeleider telkens zittend achter ons.
Ik krijg de instructies Franstalig in mijn oor doorgesproken. Ik knik veel ”ja” maar achteraf gezien nam ik het gros van de informatie denk niet in me op.
Qua locatie top om een parachutesprong in de Ardennen te doen, prachtig uitzicht verzekerd! Qua verkrijgen van alle noodzakelijke instructies in het frans even iets lastiger misschien 😛 ”Maar mijn begeleider zal het nodige werk wel doen zeker?”, denk ik in mezelf.

Skydiven-in-de-ardennen

Ik kijk op de horloge van een andere begeleider naast me. ”1500” geeft de teller aan. Duidt dat werkelijk op de hoogte?! Ik dacht dat we ondertussen wel bijna op hoogte waren? Dit houdt dus in dat we nog een 2500 meter hebben te gaan!

We zijn met een twaalftal duo’s. Bij het overlopen blijkt dat ik en mijn begeleider als laatste zullen springen.
Één voor één zie ik ze het vliegtuig verlaten. Ik verbaas mezelf dat ik eigenlijk geen stress voel.
Daar gaat de voorlaatste. Nu is het aan ons.
We schuiven ons naar de open deur van het vliegtuig.
Omdat we met twee zijn om te springen, hang ik als het ware al half buiten. Het duurt even en ik weet dat het komt.

PATS daar gaan we!! Een rush van wind raast door mijn longen, vullen mijn mond. De enorme druk van lucht doet mijn kaken alle kanten op trillen en maakt normaal ademen even niet zo comfortabel.
Een vrije val van 1500 meter, geloof me, dat duurt toch wel eventjes!

Dan klapt de parachute open. In één seconde van een enorme rush in een alles overvallende stilte en rust. Geen groter contrast dat er ineens kan zijn, geen mooier, letterlijk gevoel en beleving van een totale intense rust.

Het uitzicht is prachtig. Akkers, weiden, heuvels en bergachtig landschap.
De hele dag in onzekerheid of het wel door zou gaan omwille van slechte weersvoorspellingen. Toch gewoon vertrokken naar de Ardennen en ”we zien wel wat het geeft”. Al heel goed op tijd aanwezig zijn en alle voorgangers hun sprong zien nemen. Wachten tot het aan ons is om klaar te maken en ook letterlijk die sprong te nemen. En nu hang ik hier, kraakheldere hemel, geen wolkje aan de lucht.
Dit rondzweven had voor mij wel uren mogen duren. Wat een ultiem genot en rust!

Bij de landing zit ik volgens mij met mijn hoofd nog ergens in de lucht. Ik hang er gewoon letterlijk lekker wat bij, nog volop te genieten, en vergeet mijn voeten te zetten waardoor de landing niet echt sierlijk verloopt.
PLOF, dan maar zittend eindigen op de grond :P.

Boek een tandemsprong en ga skydiven in de Ardennen of een andere spectaculaire locatie!

Ben je op zoek naar een origineel, verrassend en spectaculair cadeau? Een unieke ervaring als koppel? Een dag de zenuwen voelen gieren door je lijf met vrienden of vriendinnen en achteraf met een goed bier of borrel enthousiast napraten? Of gewoonweg een onwijze teambuilding of bedrijfsuitstap?
Twijfel niet langer en ga voor deze unieke ervaring! Ik kan het je echt alleen maar aanraden!

Koop hier het originele cadeau als Bongo-bon aan of kies uit één van de andere avontuurlijke cadeaus!

Graag nog meer lezen over zinderende ervaringen? Ga dan eens naar mijn blog over een waanzinnige bungeejump in Zuid-Afrika!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *