solo-reizen

Solo reis 2 als ultieme test

Niet zomaar een reis

Mijn tweede solo reis had een duidelijk welbepaald doel: Uitzoeken voor mezelf of die trigger om naar het buitenland te gaan daadwerkelijk zo groot was. Misschien was het gevoel bij mijn eerste solo reis meer de opluchting na de hele voorgaande periode geweest. Misschien zou twee weken in plaats van één week ”alleen” wel ineens veel te lang zijn. Misschien stelde ik het mezelf allemaal wat mooier en dromerig voor dan dat het in de praktijk daadwerkelijk was. 
Ik wou voor mezelf het risico op die mogelijke confrontatie en tegenslag aangaan.  
Ik wou en moest mezelf testen. Ik had het gevoel dat ik er alleen maar weer sterker van terug zou komen. 

Een andere invulling dan mijn eerste solo reis

Bij mijn eerste reis was het spannendste punt geweest de nacht dat ik effectief alleen met mijn auto vertrok. Het nemen van de beslissing en het boeken van de reis viel allemaal nog wel mee, omdat het dan nog een stukje van je af staat. De avond ervoor toen ik in bed kroop met het idee twee uur later weer op te staan om daadwerkelijk naar de luchthaven te vertrekken, voelde wel even anders. Ik kan gerust zeggen dubbel. Het voelde dubbel. Ik zat nu in een warme, vertrouwde omgeving. Het was thuis ook mooi weer. Het was ontspannen. En nu had ik mezelf die druk opgelegd uit die omgeving, die helemaal niet zo slecht was, weg te gaan. Te gaan naar een bepaalde onzekerheid. Te gaan voor een soort van erop of eronder. Maar ik had geen betere beslissing kunnen nemen als dat. Beslissen om uit die vertrouwde bubbel te stappen en niet stil te blijven staan. Beslissen op basis van mijn gevoel dat zei dat dit misschien wel eens een heel mooi avontuur kon worden. En dat was genoeg.

Mijn ervaring had me geleerd dat vertrouwen niet altijd enkel positief hoefde te zijn. Het had me weggehouden van mezelf en risico’s groter voorgesteld dan ze in werkelijkheid zouden zijn. Het had een cocon rond me gevormd waar ik niet altijd even gelukkig van was geworden. Het had me doen stilstaan terwijl ik niets liever dan vooruit wilde. 

Buiten het feit dat ik op twee verschillende plaatsten zou verblijven, had ik mezelf met mijn eerste reis dan ook geen enkele verplichting of verdere uitdaging opgelegd. Met mijn twee verblijven was ik in staat de leuke highlights van het eiland te ervaren en kon ik verder zelf zien waar ik zin in had. Was dat niets doen, dan ging ik ook vooral helemaal niets doen. Het zou voor mij als ondernemend reistype een heel rustige vakantie worden. En dat was prima. 

Bij mijn tweede solo reis waren er echter nieuwe en andere behoeftes bij gekomen. Ik wilde verder aftasten, kijken hoe goed het buitenland mij écht beviel. Afwegen of het de eerste keer misschien niet allemaal te rooskleurig was geweest. Twee weken alleen op pad zou me misschien een heel ander gevoel geven.  

Mezelf testen

Ik wilde meerdere plaatsen bezoeken en vergelijken. Zou het wat voor mij zijn? Zou ik er daadwerkelijk kunnen aarden? 
Deze keer zou ik niet het overgrote gedeelte relaxend op het strand spenderen.  

Meerdere eilanden bezoeken, onbekendere plaatsen, de lokale en traditionele Griekse cultuur daarmee proeven en ervaren, en een tweeweeks avontuur op mezelf laten afkomen. 
Opzoekwerk verricht maar nog niet alles vastgelegd. Vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Maar met de bedoeling er ook veel uit te halen. 
Een combinatie van een alom ervaring van elk eiland, onderdompeling in de lokale culturen met op tijd en stond een ontspanningsmoment, zou het ideale resultaat zijn. En dat bleek het dan ook exact te zijn geworden!

Wederom een fantastische ervaring, en die zelfs mijn eerste solo reis wist te overtreffen! Ik was er alleen maar meer in gegroeid en had er nóg veel meer uitgehaald! Daarnaast terug dat heerlijke gevoel wat ook mijn eerste solo reis mij enorm had gebracht:
Een overduidelijk gevoel en aanwezigheid van zelfstandigheid, wat op zijn beurt weer een gevoel van een onwaarschijnlijke kracht naar boven bracht. 
Ik kon op mezelf prima gelukkig zijn.
Ik was lange tijd niet zo gelukkig geweest.

Ik neem jullie bij deze dus graag mee op mijn tweede solo reis.
Een reis die voor mij de ideale balans was tussen ervaring en ontspanning. Beleving en genot. Leven en beleven. 
Ik was er gek van, hopelijk jullie ook! Lees hier mijn blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *