Reis je leven!

Ja daadwerkelijk hoe ik het zie in een paar woorden omvat. 

Inderdaad eerst en vooral het letterlijke reizen, nieuwe plaatsen, bestemmingen ontdekken.
Niet enkel de toeristische hotspots afvinken, nee op zoek gaan naar het traditionele en openstaan voor andere, lokale culturen, gebruiken en culinaire gewoonten. 
Maar nog zoveel meer dan dat. Ook genieten van alles wat zich in je nabije omgeving bevindt. Appreciatie voor de kleine, eenvoudige dingen, die zo evident zijn, maar je zo zou missen als je ze niet meer hebt.
Proberen zo bewust mogelijk te leven, tussendoor of ‘s avonds even stil te staan bij de kleine geluksmomentjes van de dag. Dat heerlijke koffietje ‘s morgens, het zonnetje dat je even voelt branden, je vriend die als verrassing heeft gekookt of die lieve opmerking van een collega.

Fouten en verkeerde beslissingen maakt iedereen, maar jezelf opladen daar niet in te blijven hangen en te kijken wat je ervan kan leren.
Die ervaringen meenemen om jezelf positief emotioneel en relationeel te ontwikkelen. 
Niet vasthouden aan vastgeroeste, oncomfortabele situaties die je niet meer gelukkig maken. Ja, exact wat ik bedoel, je reist jouw leven: Gebeurtenissen, ervaringen en nieuwe contacten vormen je constant, en er is dus niets mis mee om ineens een heel andere weg te willen inslaan of iets of iemand te ontgroeien.
Durf keuzes te maken en voor jouw dromen te gaan. Gun jezelf die ontwikkeling, verandering en laat meningen van anderen dat niet in de weg staan.
Denigreer jezelf niet tot figurant. Speel de hoofdrol in jouw eigen leven. Dan zullen ook automatisch de mensen die jij nodig hebt en jouw positief beïnvloeden op jouw pad komen te staan.


Mijn levensmoto?:
Pura Vida!

De Costa Ricanen leerden mij deze woorden kennen en zij leven helemaal naar mijn hart!

Zij gebruiken deze spreuk dagdagelijks, begroeten je er steevast mee en drukken hiermee voortdurend hun enthousiasme of positiveit uit.
”Geniet van het leven, haal alles eruit, het leven is zo mooi, maak je niet druk om het banale”. Dat is waar Pura Vida om draait en voor staat. 
Met een letterlijke betekenis ”puur leven”: Leef in het moment en geniet van alles, er is zoveel dat dagdagelijks aan je voorbij gaat. De Costa Ricanen leven daar zeer bewust naar en gunnen het ook echt aan elkaar.
Pura Vida! Misschien moeten wij dat ook gewoon eens wat meer zeggen tussendoor op straat.

Reis-je-leven

Trek naar andere bestemmingen, dompel jezelf onder in traditionele, lokale culturen en ga op zoek naar de hidden gems! Of pak je auto of fiets en geniet hier al van al het moois en leuks wat je misschien niet ten volle beseft!

Het leven bestaat voor 10% uit dingen die gebeuren, en voor 90% uit hoe je daarop reageert.

Doe-eens-gek

Geen idee te gek of uitdaging te groot. Heb je er zin in? Waarom probeer je het dan niet gewoon? Wat heb je daadwerkelijk te verliezen? En hoe ga je jezelf voelen als je het nog maar enkel geprobeerd hebt?!
Zolang je er zelf achterstaat, is niets te gek!

Solo

Deed je altijd alles samen en sta je nu ineens alleen? Weet je niet of je het wel kan, durft of raad iedereen het je af in jouw omgeving?
Behoefte aan tijd voor jezelf of puur voor de uitdaging? Alleen als je het probeert zal je het weten, en geloof me, je bent echt niet zo alleen!

Pura-vida

Pura Vida

Geduld, passie en toewijding komen vanzelf als je iets doet waar je van houdt.

Culinair-koken

Duik tijdens het reizen alsjeblieft die kleine lokale tavernes in en ga niet altijd voor die toeristenkeet. Wedden dat het eten je verrast én het ook nog eens een verlichting is voor jouw portemonnee? 
Ook hier in Nederland zijn tal van leuke food- hotspots! Regenachtige dag? Hét perfecte uitstapje!

Liever een kort hartstochtelijk leven dan een lang armzalig leven. 
Just do it.

Mijn aanrader!: Op zoek naar jouw mooiste leven? Wat gaf jij mede een duw tot ”Reis je leven”?:
Master your Mindset van Michael Pilarczyk. Ik garandeer je, meer als de investering waard!

Travel your life
-Pura Vida-