Online-geld-verdienen-met-affiliate-marketing

Hoe online geld verdienen met affiliate marketing?

Als het gaat over online geld verdienen, dan is affiliate marketing de term die overal het meeste terugkomt. Slapend rijk worden? Zo eenvoudig is het helaas net niet, maar als je het eenmaal op poten hebt staan en alles loopt, komt online geld verdienen met affiliate marketing misschien toch wel aardig in de buurt ;).

Verwacht niet dat de inkomsten in één keer binnenstromen en onthoudt dat alles bij online geld verdienen om doorzetten draait. De eerste maanden, het eerste jaar, zal veel tijd en werk vragen, zonder daar rechtstreeks veel voor terug te krijgen. Maar als jij er echt voor wilt gaan én ook effectief volhoudt, zal je zien dat dit zich achteraf in een mooi online verdienmodel terugbetaald!

Dus online geld verdienen met affiliate marketing in 2022? Ik geef je hieronder graag een overzichtelijke introductie over dit verdienmodel:

Affiliate marketing, wat is dat nu?

Misschien las je mijn blog over online geld verdienen al en kreeg je reeds een kleine inleiding tot affiliate marketing.
Affiliate marketing is een vorm van online marketing waar jij als blogger (de publisher) betaald krijgt voor de verkoop van producten of diensten die jij van een bepaald bedrijf (de affiliate) promoot. Door links, afbeeldingen, banners, etc. te plaatsen in jouw teksten, verwijs jij de lezers naar het product of dienst van de affiliate. Wanneer dan vanuit jouw ”leads” gekocht wordt, ontvang jij daarvoor een commissie.

Unieke affiliate code

Een terechte vraag die je jezelf waarschijnlijk stelt: hoe wordt die lead dan achterhaalt?
Wel, wanneer je jezelf inschrijft bij het affiliate programma van het bedrijf of via een affiliate netwerk, ontvang je een unieke code. Al het promotiemateriaal en de links die jij gebruikt op jouw website bevatten deze unieke code, waardoor alle kliks vanuit jouw website direct traceerbaar zijn.

Affiliate programma’s en affiliate netwerken

Wanneer je gebruik gaat maken van affiliate marketing heb je twee keuzes. Ofwel sluit je jezelf aan bij een affiliate netwerk die tal van uiteenlopende affiliate programma’s ter beschikking stelt, ofwel sluit je jezelf afzonderlijk aan bij elk bedrijf dat een affiliate programma aanbiedt dat jij wenst te promoten.

Het aansluiten bij een affiliate netwerk bespaart je heel wat tijd aangezien je onmiddellijk een groot aanbod van affiliate programma’s ter beschikking hebt. Echter is het wel zo dat de commissies hier iets lager zullen liggen dan wanneer je jezelf overal rechtstreeks aansluit. Logisch ook, anders zouden de affiliate netwerken geen enig verdienmodel hebben.
Ben je net startende? Dan is het zeer raadzaam om eerst met een affiliate netwerk aan de slag te gaan. Zo kom je in contact met tal van affiliate programma’s waar je zelf misschien niet direct aan denkt én raak je ook vertrouwd met de affiliate wereld. In een later stadium kan je dan beslissen om je alsnog apart bij bedrijven aan te sluiten en na te gaan of dit je dan een hogere commissie oplevert (verschillen hierin zullen ook niet dermate hoog zijn dus het is de afweging waard of dat het loont).

Affiliate netwerk Tradetracker

Ikzelf sloot mij aan bij het affiliate netwerk van Tradetracker en kan je dat ten zeerste aanraden!
Tradetracker biedt meer dan 9000 affiliate programma’s en is hierbij de grootste aanbieder binnen de affiliate netwerken. De affiliate programma’s beslaan alle thema’s en sectoren die je je maar kan bedenken: auto’s, motoren, dieren, sport, reizen en vakantie, gezondheid, boeken, games, mode en sieraden, eten en drinken, financiële producten, familie, zakelijke dienstverlening, etc.
Het aansluiten is bovendien gratis en bij goedkeuring kan je onmiddellijk van start. Mijn advies, zeker doen, zeker als je net start!

affiliate network tradetracker

Commissies

De commissies liggen altijd op voorhand vast en bedragen veelal een percentage van de prijs van het product of de dienst. In bepaalde gevallen wordt er ook met een vast bedrag gewerkt, maar voor het merendeel wordt gebruik gemaakt van percentages.
Deze commissiepercentages variëren van ongeveer 3 tot 50%, sterk afhankelijk van het product of de dienst die jij promoot. Zo zijn er commissies voor de verkoop naar online cursussen die wel 50% opleveren, terwijl de commissie voor de verkoop van een boek aanzienlijk lager zal liggen.

Leg jouw focus echter niet al te veel op het commissiepercentage maar eerder op de producten en diensten die aansluiten bij jouw blogpagina en onderwerp. Je kan namelijk wel schrijven over een product dat jouw een aanzienlijke commissie kan opleveren, maar wanneer dit niet jouw doelgroep betreft zal dit ook geen lezers opleveren. Geen lezers betekent dan weer geen kliks en dus geen verkopen. Kies dus wijs en start vanuit jouw passie, dan komen die commissies in een later stadium vanzelf wel.

Wanneer iemand via jouw affiliate link aankoopt, krijg je hiervan bij de meeste affiliate programma’s een e-mail. Op die manier blijf je dus perfect op de hoogte en niets leuker toch als jij na hard werken aan jouw blog en doorbijten uiteindelijk mag wakker worden met een mailbox waarin staat hoeveel jij in tussentijd hebt verdiend?

Starten met affiliate marketing

Om van start te gaan met affiliate marketing zal je dus eerst een eigen website nodig hebben. Hiervoor dien je een domeinnaam (URL) aan te maken en je aan te sluiten bij een ”hosting”. Deze stappen kan je eenvoudigweg in één keer uitvoeren bij Siteground: Eén van de grootste hostings én ook qua prijs/kwaliteit verhouding als beste aangeprezen. Bovendien geniet je bij aansluiting via deze link maar liefst 70% KORTING!
Ik sloot mij zelf ook aan bij Siteground en ondervond aan de levende lijve dat zij effectief zoals omschreven een uitstekende klantenservice hebben. Met mijn beperkte technische computerkennis zat ik al snel met vragen en struikelblokken, maar met de 24/24u klantenservice kwam ik daar weer zeer snel en op een prettige manier doorheen!

siteground hosting

Dus, online geld verdienen met affiliate marketing, hét verdienmodel voor 2022?

Zeer zeker wel! Alleen zoals zelfs de beste loper ook niet in één keer op een goede manier een marathon uitloopt, zal jij ook hier onderaan moeten beginnen, tijd investeren, discipline opleggen en niet te snel opgeven.
Bloggen en online geld verdienen vergt tijd, en ik kan je nu al op voorhand zeggen dat het je de eerste maanden nagenoeg niets zal opleveren qua verdiensten. Dit is ook waar de meeste afhaken. Enthousiast en vol overtuiging beginnen, maar na een maand teleurgesteld de boel neerleggen omdat de reacties uitblijven. Maar eerlijk, wat had je dan gedacht? Was het plan dan écht realistisch?

Nee, passie, een duidelijk stappenplan en doorzettingsvermogen zijn dé elementen voor jouw online verdienmodel. En éens dat online verdienmodel begint te lopen, zal je merken dat het vanaf dan aanzienlijk sneller begint te gaan. Je werkt hier echt aan jouw toekomst, een PASSIEF inkomen zodat jij vanuit overal waar jij kiest te zijn geld kan verdienen en jezelf vrijheid oplevert om te gaan en staan waar jij wilt. Het is logisch dat dat tijd vergt, maar behoudt focus, verdiep je in de materie en dan zal je zien dat al deze tijd achteraf ook beloond wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *