Lekkerste-makkelijke-desserts-en-taart-recepten

De lekkerste makkelijke desserts en taart recepten

Ideeën voor verrukkelijke desserts en taart waarmee je jouw gasten met het plaatje én de smaak verrast? Heerlijk smullen maar niet al te veel werk?
Scroll dan maar snel door onderstaande recepten en kies uit welke zoete verwennerij het beste bij jou past!
Ps: lekker hoeft niet altijd moeilijk of veel werk te zijn! 😉

Vind hier de lekkerste makkelijke desserts en taart recepten!:

#Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten – Recept voor 8 personen, 30 minuten bereidingstijd + 4 uur opstijven koelkast (voorkeur om langer te laten opstijven en eventueel dag van tevoren te maken, dit bevordert de stevigheid bij het aansnijden):

Lekkerste makkelijke desserts en taart recepten
  • 180 gram Bastognekoeken (of speculaas, mijn voorkeur gaat naar Bastogne)
  • 300 gram witte chocolade
  • 300 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 75 gram boter
  • 55 gram suiker
  • Eventueel frambozen als topping

Overige benodigdheden

  • Springvorm/bakvorm 22 cm diameter
  • Staafmixer/klopper
  • Grote mengkommen

Aan de slag

  1. Verkruimel de koekjes in een afgesloten plastic zak of keukenhanddoek (tip: rol er met een deegrol over).
  2. Doe de koekkruimels in een kom. Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel, druk goed aan en laat het in de koelkast opstijven.
  3. Smelt de chocolade (au bain-marie of voorzichtig in de magnetron zodat het niet aanbrandt).
  4. Klop de room stijf. Voeg daarna de roomkaas, mascarpone en suiker toe. Roer het geheel goed glad.
  5. Voeg als laatste de gesmolten chocolade door, roer en zorg dat alles goed gemengd is.
  6. Giet het mengsel in de springvorm, strijk mooi glad en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Indien gewenst kan je voor het serveren de taart nog afwerken met frambozen, eventueel feestelijk bestuift met een beetje poedersuiker.

#Oreo cheesecake

Ingrediënten – Recept voor 8 personen, 30 minuten bereidingstijd + 45 minuten oven + 4 uur opstijven:

Oreo-cheesecake
  • 3 rollen Oreo koekjes
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 400 gram roomkaas light (Philadelphia)
  • 500 gram magere kwark
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma

Overige benodigdheden

  • Springvorm/bakvorm 24cm diameter
  • Staafmixer/klopper
  • Grote mengkommen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter.
  2. Verkruimel 1,5 rol Oreo-koekjes in een afgesloten plastic zakje of keukenhanddoek.
  3. Smelt de boter en meng dit met de Oreo-kruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en laat opstijven in de koelkast.
  4. Klop de roomkaas los in een mengkom en voeg de eieren, kwark en het vanille aroma toe. Roer alles goed door tot een glad geheel.
  5. Breek 1 rol Oreo-koekjes in grove stukken en zet opzij.
  6. Haal de bodem uit de koelkast en schenk een laag vulling eroverheen. Strooi hierover een laagje van de grove Oreo-stukjes, schenk daar weer een laagje vulling over en herhaal totdat alles opgebruikt is.
  7. Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 40-45 minuten. Je hoeft de taart niet door te bakken indien ze nog niet helemaal stijf is, dat komt later vanzelf in de koelkast. Laat de taart wel goed afkoelen (tweetal uur) vooraleer je aan de topping begint!
  8. Verwarm voor de topping de slagroom in een steelpannetje op laag vuur (het mag niet gaan koken!) en roer de chocolade er doorheen totdat deze gesmolten is.
  9. Laat de chocolade even afkoelen en schenk vervolgens over de cheesecake.
  10. Verdeel tenslotte de overgebleven Oreo-koekjes over de taart (ik vind grove stukjes het leukste effect geven) en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Tip!: Zin in een lekkere taart of zoetigheid, maar niet in al dat werk? Een familielid die aan de andere kant van het land woont origineel verrassen?
Een felicitatie, succeswens, bedankje, geboorte of relatiegeschenk: Bestel eenvoudigweg een originele én lekkere traktatie op gefeliciTAART.nl!
Dagelijks vers gemaakt in de bakkerij en te personaliseren met een leuke, eigen foto of tekst erbij!

online taart bestellen

#Restjesdag: Speculaasmousse met mascarpone

Nog een beetje mascarpone over en je weet niet wat ermee doen? Standaard altijd wel speculaaspasta, suiker en eieren in huis? Misschien nog snel even room en speculaas in de supermarkt halen en dan tover je dit heerlijk dessert in een handomdraai tevoorschijn:

Ingrediënten – Recept voor 6 personen, 30 minuten bereidingstijd + voorkeur 3 uur opstijven koelkast:

Speculaasmousse-dessert
  • 200 gram speculaaspasta
  • 150 gram speculaas
  • 2 eieren
  • 1 el suiker
  • 200 ml volle room
  • 250 gram mascarpone

Overige benodigdheden

  • 6 kleine dessertglaasjes
  • Mixer

Aan de slag

  1. Verkruimel de speculaaskoekjes in een afgesloten plastic zak of in een keukenhanddoek met een deegroller. Leg even opzij.
  2. Splits de twee eieren en klop de eierdooiers met de suiker op tot een wit/gele crème.
  3. Verwarm de speculaaspasta kort in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt. Laat afkoelen.
  4. Klop de eiwitten stijf en zet opzij.
  5. Mix voorzichtig de mascarpone los tot een glad geheel, giet dan de slagroom erbij en klop het geheel goed op tot het stijf is. Voeg daarna de afgekoelde speculaaspasta toe.
  6. Meng de wit/gele crème van de eierdooiers erdoor en spatel daarna voorzichtig de eiwitten door het mengsel.
  7. Vul de glaasjes eerst met een laagje verkruimelde speculaas, daarna een laagje mousse en herhaal nogmaals.
  8. Zet de glaasjes in de koelkast en laat 3 uur opstijven.

#Trifle met créme anglaise en meringue

Ideaal recept voor met de feestdagen!

Ingrediënten – Recept voor 4 personen, 15 minuten bereidingstijd:

Lekkerste-dessert-en-taart
  • 500 ml melk
  • 6 eierdooiers en 3 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 botercake
  • 100 ml Mandarin Napoléon
  • 1 bakje frambozen

Overige benodigdheden

  • 4 grote wijnglazen
  • Mixer
  • Gasbrander

Aan de slag

  1. Giet de melk in een kookpan, snijd het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit boven de kookpan. Voeg het vanillestokje ook toe aan de melk en breng aan de kook.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker schuimig.
  3. Verwijder het vanillestokje uit de melk. Klop de melk al roerend, in kleine delen, onder de eierdooiers.
  4. Doe het geheel terug in de kookpan op een laag vuur en blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Let op dat het mengsel niet begint te koken en schift!
    De crème is voldoende ingedikt wanneer je er een soort van streep door kunt trekken. Giet het dan over in een andere kom zodat het kan afkoelen (anders kookt het nog door).
  5. Snijd de botercake in stukjes van 2 op 2 cm en besprenkel de cakestukjes met de Mandarin Napoléon.
  6. Verdeel de cakestukjes over de vier wijnglazen (kijk zelf hoeveel je nodig hebt/wenst) en strooi er wat frambozen over. Vul het glas verder met de crème anglaise en zorg dat je nog plaats hebt om straks de crème anglaise toe te voegen.
  7. Plaats de glazen in de koelkast en laat goed koud worden.
  8. Maak de meringue klaar wanneer je het dessert gaat serveren. Klop de eiwitten hiervoor stijf en voeg in delen de poedersuiker toe.
  9. Schep de meringue bovenop de crème anglaise en vorm met de achterkant van een lepel speelse pieken.
  10. Gebruik het gasbrandertje om de meringue mooi goudbruin af te werken. Wees voorzichtig en let op dat je het niet verbrand!

Je hebt nu een prachtig én smakelijk feestdessert om te presenteren!

=> Graag nog meer koken of inspiratie opdoen? Lees dan ook hier mijn andere receptenblogs!

=> Een aanrader voor recepten? Dat is onder andere altijd Laura’s bakery!:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *