Ik-wil-mijn-leven-veranderen

Ik wil mijn leven veranderen, ik wil weer gelukkig zijn

(Heb je het begin van dit verhaal gemist? Kijk dan misschien eerst even hier)

…Telkens als ik mijn huidige leven even heb geaccepteerd, is er wel een nieuwe situatie die zich voordoet om het terug naar beneden te halen.
Nooit blijvend goed, nooit langdurig geluk, nooit aanhoudende rust. Weer overdenken, piekeren, slecht slapen.
Zo ontzettend beu, altijd datzelfde vicieuze cirkeltje.
Zo vermoeiend, uitputtend en eenzaam.

Ik voel me alleen

Eenzaam omdat mijn partner doet alsof er niets aan de hand is. Eenzaam omdat het voelt alsof de rest vind dat ik de moeilijke ben. Eenzaam omdat het voelt alsof de rest vind dat ik overdrijf. Eenzaam omdat ik denk dat niemand het begrijpt.  Eenzaam omdat ik dan maar zwijg en mezelf in een hoekje drijf.

Ik wil mijn leven veranderen

Dan is het NU het moment om hier iets aan te doen. Dan is het NU het moment om in gesprek te gaan met mij. 

”Wachten op het ”goede” moment is wachten op geluk dat spontaan uit de lucht zou vallen

Het feit dat je zojuist ”Ja” antwoordde en bent blijven doorlezen, zegt dat het dieper zit en je toch op zoek bent naar antwoorden

Ik wil met iemand praten

Hoe ga ik hiermee om? Wat moet ik doen? Hoe weet ik dat ik de juiste keuze maak? 
Ik stelde de vragen tot in het oneindige in mijn hoofd. Ik moest zoveel kwijt maar koos er toch voor om heel lang alles voor mezelf te houden, te zwijgen.
Ik heb jaren amper geslapen en ben nog steeds niet volledig van dat slaapprobleem af.
Ik verloor veel te veel gewicht door stress en mezelf van ”kleine genotsdingentjes” te elimineren.
Ik cijferde mezelf weg en ging mee in de verwachting dat ik dit gevestigde leven, dit huwelijk, voor mezelf maar de beste invulling moest geven. Hiervoor had ik gekozen, dus dit zou het voor altijd zijn.

Covid deed na zoveel ontelbare granaatjes de bom, die alles in gang zette, barsten. Als Covid er niet was geweest was het ongetwijfeld slechts een uitstel van executie. Die bom was sowieso vroeg of laat gebarsten. En wat ben ik blij dat er niet meer tijd aan is verspild.

Ik wil gewoon gelukkig zijn

Verspil ook geen tijd meer! Ik had ook zo graag gepraat met iemand die mijn situatie zou begrijpen. Iemand die eens niet zou oordelen of verbloemen.
Maar ook niet iemand die met alles mee zou knikken om mij tevreden te stellen. Nee, iemand die oprecht eens zou luisteren, iemand die vanuit zijn of haar perspectief zou kunnen zeggen of ik wel of niet overdrijf. Iemand die mee mijn gedachten zou ordenen en waarvan ik weet dat het vertrouwelijk blijft.

Ik wil én kan je daarin helpen. Een eenmalig gesprek, even sparren, eerst afwegen en dan verder kijken, meerdere sessies, alles kan en mag van mij. Afhankelijk waar jij je goed bij voelt, wat jou helpt en past, komen we samen tot de beste invulling.

Wat wil ik met mijn leven? Wat wil IK nu echt?

Wat heb je te verliezen? Wat is een gelukkig leven jou waard?
=>
Neem contact op met mij

”Gelukkig zijn is geen doel om te bereiken,
Gelukkig zijn is een manier van leven waar je voor kiest”

=> Lees hier meer over ”Ik wil mijn leven veranderen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *