Online-geld-verdienen

Hoe online geld verdienen zonder investeren?

Je hoort en ziet het tegenwoordig overal: Online geld verdienen. Maar hoe werkt dat nu? Als het werkelijk zo makkelijk is, dan tekent iedereen daar toch onmiddellijk voor, niet? Is het effectief gewoon ”het doen” zoals alle digitale nomads verkondigen en aansporen om bij hen aan te sluiten? Of zijn er dan toch wel degelijk de adertjes onder het gras? Ik neem je graag mee in de mogelijkheden en mijn visie hierover.

Denk je erover om een eigen blog te starten? Lees dan ook zeker dit artikel!

Hoe online geld verdienen zonder investeren? Scala aan mogelijkheden:

Je kan een eigen blog starten omtrent een onderwerp waarover jij vol passie mensen wilt informeren, bijleren of inspireren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om specifiek te gaan schrijven voor bedrijven, waarbij je bijvoorbeeld hun producten of diensten aanbeveelt en zij in ruil jou daar een vergoeding voor geven. Dit kan via jouw blog maar is ook onder andere het werk wat je de influencers ziet doen op social media.
Met een Google Adsense account krijg je een vergoeding per persoon die via jouw blog klikt op een advertentie die Google op jouw blog plaatst. Bij affiliate marketing maak jij de lezer in jouw blogs dan weer warm voor een bepaald product of dienst, waarbij je bij een verkoop vanuit jouw lead een commissie geniet.
Leg je het liever zelf uit en ben jij helemaal van de videografie? Dan is Youtube hét kanaal voor jou om mee te werken!

Laten we hieronder eens verder indiepen op de verschillende mogelijkheden:

#1 Google Adsense

Dit is qua werk de eenvoudigste manier om online geld te verdienen. Je maakt simpelweg een account aan bij Google Adsense waarna Google voor jou selecteert welke advertenties relevant zijn voor jouw website en dus geplaatst worden. Jij wordt bijgevolg betaald per persoon die op de advertentie klikt. Vanzelfsprekend zal dit proces pas beginnen opleveren van zodra je een redelijk aantal bezoekers hebt op jouw website, hoewel dit uiteraard voor de meeste formules geldt. De opbrengsten per klik zijn echter sterk afhankelijk van het onderwerp waarover jij schrijft. Afhankelijk van het product of de dienst zal de commissie hoger of lager zijn.
De gemiddelde click to rate ligt op 2% met een gemiddelde pay per click van 0,20 euro. Concreet: bij 10.000 bezoekers aan jouw website op één maand, zullen er 200 op de advertentie klikken en zal jij dus 40 euro per maand verdienen. Dit zijn inderdaad niet de grote inkomsten, maar wel een heel makkelijk passief inkomen eens jouw blog is uitgebouwd tot een mooi aantal bezoekers per maand.

#2 Bloggen voor bedrijven en plaatsen van advertorials

Je kan er ook voor kiezen om voor één specifiek bedrijf of meerdere bedrijven te gaan schrijven. Blogberichten zijn positief voor de ranking van bedrijfspagina’s in Google waardoor ze beter zichtbaar worden én zorgt ook voor meer binding met de bezoekers. Vergoedingen hierin kunnen variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro.

Een andere manier om voor bedrijven te bloggen zijn dan weer advertorials, waarbij je dus blogberichten op je eigen website gaat plaatsen. Een advertorial is simpel gezegd niets meer dan een blogbericht waarin een aantal keer de naam van het bedrijf voorkomt. In ruil voor het aanbevelen van het bedrijf, hun producten of diensten ontvang jij dan een commissie.
Uiteraard geldt ook hier weer, hoe beter en bekender jouw blogs zijn, des te meer zullen bedrijven toehappen en ook voor een goede blog willen neerleggen. In de beginfase zal je dus eerder zelf bij bedrijven moeten aankloppen en hen overtuigen van hetgeen jij te bieden hebt.

#3 Affiliate marketing

De meest uitgelezen en tegenwoordig ook de meest gebruikte manier om online geld te verdienen? Affiliate marketing.
Bij affiliate marketing schrijf je in jouw blog ook over een bepaald product of dienst waarnaar je verwijst en waarbij je vergoedt wordt wanneer de lezer vanuit jouw lead het product koopt. Het verschil met Google Adsense is dat je hier niet betaald krijgt per klik, maar per keer dat iemand koopt.

Om affiliate marketing toe te passen sluit je jezelf simpelweg aan bij een affiliate programma, waarbij je dan kiest uit de producten of diensten die jij wenst te promoten. Het affiliate programma creëert voor jou dan een unieke link, waaruit direct teruggevonden kan worden dat de lead via jou heeft gekocht.
Commissies variëren van 3 tot 50%, wederom sterk afhankelijk van het product of dienst dat jij aanbeveelt.

Je kan ofwel rechtstreeks zelf aansluiten bij het affiliate programma van een bedrijf, ofwel via een affiliate netwerk die dan tal van affiliate programma’s aanbiedt. Zo biedt Tradetracker meer dan 9000 affiliate programma’s waaruit je kan kiezen en zijn zij ook veruit de grootste. Het voordeel van een affiliate netwerk is dat je niet telkens bij elk bedrijf afzonderlijk dient aan te sluiten maar je in één keer een enorm aanbod aan affiliate programma’s ter beschikking hebt.
Ik werk zelf met Tradetracker en kan dit affiliate netwerk ten zeerste aanraden!

Graag meer weten en leren over affiliate marketing? Lees dan hier mijn blog over affiliate marketing.

affiliate marketing Tradetracker

#4 Social media en influencer

Je zal ze vast al wel zijn tegengekomen, de influencers. Ook zij maken dus gebruik van bovenstaande, namelijk producten of diensten van bedrijven promoten en in ruil daarvoor een commissie ontvangen. Social media is dan ook hét kanaal om meer publiek te bereiken, met name tegenwoordig Instagram.
Ben jij graag creatief bezig en geïnteresseerd in fotografie? Dan kan jij er met Instagram zeker nog veel meer uithalen! Promoot jouw blog of de producten/diensten van bedrijven met aantrekkelijke en opvallende foto’s. Verdiep je in het maken van ”Reels”.

Instagram biedt je de mogelijkheid om creatiever en vrijer te werken, benut die kans dan ook zo en laat je niet afremmen door angst om out of the box te gaan. Dat is nét hetgeen waar je je met Instagram ten opzichte van andere kanalen onderscheidt!

#5 Youtube

Wanneer je bij Youtube jouw eigen kanaal opent, kan je van daaruit video’s beginnen uploaden. De inkomsten die je bijgevolg uit Youtube advertenties kunt verdienen, moet je wel zelf eerst aanzetten. Van groot belang om jouw kanaal dus eerst goed in te stellen, zodat je bij een mogelijke ”viral” niet alle inkomsten misloopt. Een viral? Ja, dit is wanneer jouw video zich ineens ontzettend verspreidt en dus een aanzienlijk aantal views behaald. Nooit te voorspellen wanneer dit zal gebeuren dus zorg dat die instellingen goed staan! Per klik op de advertentie ontvang jij vanuit Youtube dan ook weer een vergoeding.
Inkomsten met Youtube kunnen aanzienlijk oplopen wanneer jij een aantal goede video’s weet te posten. Uit jouw abonnees valt namelijk ook geld te verdienen.
Echter is dit inderdaad niet zomaar voor iedereen weggelegd en dien je zelf dus ook wel thuis te zijn in de videografie om attractieve beelden te leveren.

#6 Producten verkopen via Bol.com

Met een KVK-nummer en een account op Bol.com kun jij van start met verkopen op dit platform. Je kan hierbij zelf eender waar je wenst producten online bestellen (vb bij een goedkope groothandel in China) en deze direct naar het magazijn van Bol laten leveren. Bol zal weliswaar een vergoeding vragen voor de opslag maar dit betaald zich als het ware zelf terug in de rompslomp en voorzieningen die je anders zelf dient te treffen. Verkopen doe je vervolgens via Bol.com waarbij zij het product rechtstreeks aan jouw klant kunnen leveren.

#7 Eigen webshop

Hou je liever alles zelf in beheer en wil je graag volledige onafhankelijkheid? Maak dan jouw eigen webshop!
Hiervoor zal je zoals bij een eigen blog ook weer een domeinnaam (URL) en hosting dienen aan te kopen, van waaruit je jouw webshop kan opbouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *