Handige tools en links

Handige tools en apps om goed voorbereid te reizen

Goed voorbereid op reis? Dan ben je met onderstaande handige tools en apps al een heel eind op weg!
Slechts een kleine moeite om er gebruik van te maken, maar een heel comfort dat je terugkrijgt, zowel bij het voorbereiden van jouw reis als onderweg!

Handige tools en apps om goed voorbereid te reizen:

  • Skyscanner, voor het vergelijken en boeken van de meest voordelige vluchten. 
Goedkope vluchten

  • App luchtvaartmaatschappij. 

Elke luchtvaartmaatschappij werkt tegenwoordig ook met een eigen app. Ik raad je aan om deze te downloaden. Op die manier heb je altijd jouw reisdocumenten bij, kan je alles makkelijk terugvinden en krijg je direct een bericht van zodra er iets in jouw reis wijzigt.  

Verder zorgt de app er ook voor dat je niet meer verplicht al jouw documenten hoeft af te drukken. Veelal wordt in de app gebruik gemaakt van een QR-code op de documenten waarbij je gewoon eenvoudig met je GSM scant op de luchthaven. 

Tip: Eenvoudig en goedkoop vluchten boeken binnen Europa? Kijk dan op Transavia.nl!:

Goedkoop parkeren luchthaven

  • Booking.com, voor het boeken en makkelijk wijzigen of annuleren van jouw verblijf. 

Wanneer je een verblijf zoekt, rangschikt Booking.com automatisch op topkeuzes. Door al veel gebruik te maken van Booking.com , heb ik ondervonden dat de bovenste verblijven veelal effectief de beste prijs/kwaliteit aanbiedingen zijn. Dit maakt het zoeken heel overzichtelijk en makkelijk.

Daarnaast is er ook vaak een mogelijkheid tot wijzigen of annuleren (kijk wel goed na of dit voor jouw verblijf ook geldt!) waardoor je veel flexibiliteit behoudt.

Ik boek vaak op voorhand een aantal verschillende verblijven voor dezelfde datum of kleine datumverschillen, wanneer ik de effectieve verblijfsdatum nog niet ken. Zo heb ik alvast een aantal leuke en goede verblijven vastliggen, en kan ik achteraf nog kiezen welke het daadwerkelijk wordt. 

Tip!: Download de app van booking.com: hier kun je zeer eenvoudig je boekingen in beheren en heb je alles bij de hand. Ook is het eenvoudig in deze app via de chat met de geboekte verblijven te communiceren.

Booking.com
  • Onedrive, voor het altijd bij hebben van al jouw bestanden, ook offline.

Ik plaats voor vertrek al mijn reisdocumenten en opgezochte informatie in Onedrive, waardoor ik niets hoef af te drukken en onderweg wel alles bij de hand heb. Wanneer je de app installeert en jouw documenten vooraf downloadt, kan je ze offline altijd op eender welk moment openen. Op die manier heb je altijd alles bij en zit je niet met een rompslomp van papieren of internet dat je nodig hebt om zaken op te zoeken.

  • Google Maps, voor het overal bijhebben van jouw gps.
Handige tools en apps om goed voorbereid te reizen

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Al is het maar om bij aankomst jouw hotel op te zoeken of onderweg tijdens een dagje rondtoeren een navigator te hebben. Wanneer je wederom op voorhand jouw nodige kaarten downloadt, kan je deze eender wanneer altijd offline raadplegen.

  • Tripcoin, voor het bijhouden van jouw budget.

Ik installeerde de app toen ik in Griekenland was om zo effectief een concreet beeld te krijgen hoeveel ik nu daadwerkelijk uitgaf. De grote bedragen blijven je meestal wel bij maar ik was wel benieuwd wat er nu aan dagelijkse consumpties, extraatjes etc. aan door ging. Met tripcoin geef je heel eenvoudig jouw bestedingen in en heb je ten alle tijden een overzicht.

  • Spotify en Netflix.

Wil je entertainment voor onderweg? Download dan ook op voorhand jouw playlists en een aantal films of series zodat je onderweg geen internet hiervoor nodig hebt.

Ikzelf heb het principe geen TV te kijken als ik op reis ben, maar voor tijdens het wachten op de luchthaven, zeker wanneer je alleen bent, kan het wel even fijn entertainment zijn.

Ben je daarnaast bang dat je altijd iets vergeet? Of terugkomen met een koffer waarvan de helft niet gebruikt is geweest?
Maak hier dan gebruik van mijn reischecklist en vertrek volledig, maar niet overdadig ;), gepakt en gezakt op weg!

Aanrader: Dichtbij én goedkoop bij de luchthaven parkeren? Boek via dan hier bij Parkos! Zowel voor luchthavens in Nederland als België!
Ik reserveerde zelf al vaak parkeerplaats bij Parkos en kan hen ten zeerste aanbevelen: Goedkoopste prijzen én uitstekende (shuttle)service.

korting parkeren vliegveld

=> Vertrouwd een auto huren in het buitenland? Dan zou ik je Sunnycars aanraden om jouw auto te huren!
Een all-in prijs mét verzekering inbegrepen en gratis wijzigen of annuleren tot 4 uur voor huuraanvang + Nederlandstalige support indien er tijdens jouw reis toch iets zou zijn.
Neem hier een kijkje op de site van Sunnycars en boek eenvoudig een huurauto.

All-inclusive autohuur Sunny Cars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *