Ferry Griekenland

Goedkoop reizen per ferry en eigen vervoer in Griekenland

Als je gaat, zal je het vanzelf ontdekken: Rondreizen was nog nooit zo gemakkelijk als op en tussen de Griekse eilanden. Verken heerlijk in de open lucht met een scooter de omgeving, rijd prachtige kustlijnen af, huur een auto om de bergen in te trekken, begeef je tussen de lokale bevolking en hop eenvoudigweg met de ferry naar het volgende eiland. Lees hier hoe je eenvoudig en goedkoop kan reizen per ferry en eigen vervoer in Griekenland!

Ferry en eigen vervoer in Griekenland:

#Ferrytickets: 

Ferrytickets zijn zeer eenvoudig op voorhand online te boeken. Er zijn diverse maatschappijen die tickets aanbieden. Ikzelf maakte gebruik van de website Ferryhopper. Deze gaf een duidelijk overzicht van de verschillende maatschappijen met bijhorende uurroosters en prijzen voor de betreffende data. Daarnaast is het bij deze website eveneens mogelijk om in één keer je volledige ‘’islandhopping-traject’’ in te geven. Zo heb je direct een goed overzicht, wat ik persoonlijk wel handig vond! 
Het is echter ook perfect mogelijk om de ferry ter plaatse te boeken. Op elke bestemming bevinden zich diverse kantoortjes waar je ferrytickets kunt boeken. Geen nood om dus vooraf al te boeken indien je dit liever pas op locatie doet. 

!Tip: Afhankelijk van de maatschappij kunnen prijzen onderling fors verschillen. Eveneens is het interessant verschillende bootverbindingen te vergelijken, omdat het aanvaren naar bepaalde eilanden een stuk duurder is als naar andere. Zoek hier een logische route in, zodat je mits een kleine moeite de prijs mogelijk een heel stuk kunt drukken. 

!Tip: De ferry verzoekt altijd om een uur van tevoren in de haven aanwezig te zijn. Dit was echter in de periode toen ik er gebruik van maakte volstrikt overbodig, en ik veronderstel nog steeds. Als je jouw boardingsdocumenten hebt, hoef je verder niets te doen (behalve eventueel extra reisdocument ivm Covid).
Bij aankomst van de ferry kun je met jouw boardingdocument onmiddellijk instappen en een uur op voorhand staan wachten is dus nergens voor nodig. Ik stel voor dat je dan bijvoorbeeld nog even op een terrasje van een Café Frappé geniet;) 

Weetje: In tegenstelling tot andere landen waar ik al eens gebruik maakte van boot- of ferrydiensten, vaart de Griekse ferry nagenoeg perfect op schema.  
Schrik niet als de ferry maar enkele minuten voor gepland vertrek komt aanvaren. Je zou het misschien niet verwachten, maar het inschepen gaat in zo een razendsnel tempo dat je voordat je het weet al weer aan het varen bent. 

Weetje: De ferry’s zijn van alle comfort voorzien. Ik had mij in alle eerlijkheid een eenvoudige, kale opstelling met plastic stoeltjes voorgesteld, maar niets is minder waar. De grote ferryboten beschikken over diverse ruimtes met zitplaatsen, bars, loungehoeken en neem ook zeker een kijkje op het dek! Je neemt de ferry dan wel om op je volgende bestemming te geraken, maar vergeet niet te genieten van die extra kans op mooie uitzichten van waar je allemaal voorbij vaart onderweg! 

#Huren van privévervoer: 

Op alle eilanden kan je zeer eenvoudig een scooter, motor, quad of auto huren voor één of meerdere dagen. Ikzelf huurde op elk eiland een scooter voor een dag, om zo van elk eiland een goede indruk te krijgen.  Voor de scooterverhuur vragen ze enige rijervaring en een geldig rijbewijs. Ik moet zelf bekennen dat ik nooit een scooter gehad heb, maar gas geven en remmen leek mij niet zo moeilijk te zijn, en zo bleek inderdaad achteraf! 

Let op: Indien je niet over een apart motorrijbewijs beschikt, mag je met een autorijbewijs slechts met een scooter van 50cc rondrijden.
Op zich is dit geen probleem. Wanneer je echter met twee personen gebruik wilt maken met de scooter én de bergen intrekt, moet je er wel rekening mee houden dat omhoog rijden soms wat moeizamer zal gaan en bij zeer steile hellingen wellicht één van jullie twee even zal moeten afstappen :D.

Ferry-en-eigen-vervoer-in-Griekenland

De huurprijzen voor een scooter liggen gemiddeld rond vijftien euro per dag. Reken hierboven nog een volle benzinetank van vijf euro en voor twintig euro ben je dus een hele dag op pad! 
De huurprijzen voor een quad liggen veelal tussen de twintig en vijfentwintig euro. Autoprijzen kunnen dan weer variëren afhankelijk van het type en grootte van auto dat je wenst. 
Al bij al dus heel faire prijzen om in alle vrijheid te ontdekken wat voor moois jouw bestemming te bieden heeft!

=> Vertrouwd een auto huren in Griekenland? Dan zou ik je Sunnycars aanraden om jouw auto te huren!
Een all-in prijs mét verzekering inbegrepen en gratis wijzigen of annuleren tot 4 uur voor huuraanvang + Nederlandstalige support indien er tijdens jouw reis toch iets zou zijn.
Neem hier een kijkje op de site van Sunnycars en boek eenvoudig een huurauto.

autohuur Griekenland

Graag meer reisinspiratie over Griekenland?
Lees hier over mijn rondreizen op de CycladenKreta en de eerste keer solo naar Santorini.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *