leukste-tips-en-mooiste-plekken-van-typisch-Zakynthos

De leukste tips en mooiste plekken van typisch Zakynthos!

Zakynthos, het eiland van de prachtige baaien en het helderblauwe zeewater!
Geen lange teksten hier maar een overzichtelijke, beknopte oplijsting met eigen foto’s van dé leukste tips en mooiste plekken van typisch Zakynthos. Niet enkel de welgekende hotspots, maar ook een aantal zeer aan te raden verborgen plekjes en lokale tips uit eigen ervaring.
Niet langer twijfelen, maar boeken die handel!

Ontdek hier de leukste tips en mooiste plekken van typisch Zakynthos en boek jouw reis naar dit prachtige, Griekse eiland!

#1 Keri en Mizithres

Dit was voor mij toch wel de grootste verrassing en absolute favoriet!
Als je Zakynthos hoort zal je wellicht direct aan het bekende Navagio Shipwreck beach en de Blue Caves denken. Bezienswaardigheden zoals Blue Caves spreken mij echter vaak al minder aan omdat dit meestal meer een toeristische attractie is waar ikzelf niet echt de voorkeur aan geef. Laat mij maar op zoek gaan naar minder bekende grotten met minstens even mooie baaien!

Met het internet en over-load aan foto’s van Navagio beach op social media is het haast onmogelijk dat je hier op voorhand nog geen beeld van hebt en weet wat te kunnen verwachten. Daar waren Keri en Mizithres bij mij dan de absolute verrassing in! Voorafgaand aan mijn reis al wel teruggevonden als plekje waar ik zeker langs wilde gaan, maar niet verwacht werkelijk zo een natuurschoon voorgeschoteld te krijgen!

Het was eerderr ”toevallig” dat we overdag beslisten om nog langs Keri te rijden, met het idee daar ‘s avonds bij het zeer goed aangeprezen ”Lighthouse” te gaan eten. Dit zou dé plek zijn voor de zonsondergang en het leek ons verstandig om te kijken of we misschien al een plaatsje konden reserveren.
Aangekomen in het Lighthouse werden we echter verrast door een uitzicht wat alles wist te overtreffen! Om ‘s avonds te dineren bleek echter dat je al veel eerder diende te reserveren, en met dit uitzicht achteraf ook heel logisch.

Op dat moment maakte voor ons het diner eigenlijk niet meer veel uit, we waren alleen maar blij met onze keuze dat we er nu overdag nog naartoe waren gereden!
In de volle zon kwamen de kleuren van het zeewater prachtig tot hun recht en de afscheiding van het kalkzandsteen van de rotsen creëert een werkelijk magisch azuurblauw effect. Je zou bijna niet geloven dat onderstaande plaatjes effectieve werkelijkheid zijn, gewoonweg een ongelofelijk magisch zicht!

Vanaf de Lighthouse taverne kun je stukje omhoog wandelen om tot het uitzichtpunt op de Mizithres grot te komen en geniet je een schitterend panorama over de aan weerskanten liggende baaien.

Wanneer je de weg voorbij de Lighthouse taverne een klein stukje verder naar boven volgt, wordt je eveneens op nog een extra, waanzinnig uitzicht getrakteerd over de kliffen langs de andere zijde van het eiland.

Ik kan je maar één ding meegeven: Ben je in Zakynthos, dan moét Keri en Mizithres zeker op het lijstje van een dagje rondtoeren staan!

#2 Navagio Shipwreck beach

Hét bekende plaatje van Zakynthos en zeker ook niet onterecht! Het scheepswrak blijkt dan wel weer enkel voor de ”show” weggelegd te zijn en verwacht dus niet al te veel historie hieromtrent. Ondanks dat, creëren de magische, azuurblauwe kleuren van het water en de robuuste rotswanden ook hier weer een spectaculair uitzicht!

#3 Korakonissi

Dit plekje kom je als het ware op het internet bijna niet tegen, maar bracht mij veel meer verrassing dan de andere ”geplande” spots die we dezelfde dag bezochten! Ik adviseer je eerst en vooral sowieso om een dagje met de scooter of auto rond te toeren. Combineer dan Porto Limnions en Porto Roxa met het verrassende Korakonissi, Keri en adembenemende Mizithres! Gegarandeerd een dag waar je vol prachtige indrukken op zal terugkijken!

Ook voor Korakonissi hoef je eigenlijk geen snorkel te nemen om zo door het helderblauwe water tot op de bodem te kunnen kijken.
Bovenop de rotswand bevindt zich een klein, eenvoudig eetwagentje waar je terecht kunt voor een hapje zoals een smakelijke tosti, gyros of een verfrissend drankje. Voor mij zijn er geen betere plekken om even tussendoor iets te eten, rustig te zitten en te genieten van zo een schitterende omgeving!

Tip!: Zorg dat je tijdens het rondtoeren ook altijd wat cash geld op zak hebt. Op de afgelegen plekken en bij kleine kraampjes kun je namelijk veelal enkel cash betalen. Dit was ook het geval bij het eetwagentje aan Korakonissi.

#4 Porto Limionas en Porto Roxa

Wanneer je zoekt op een dagje rondtoeren Zakynthos, zal je deze twee locaties vaak tegenkomen. Beiden zeker mooi, maar vooral Porto Limionas vanwege de bekendheid ook drukker. Verstandig dus om ‘s morgens eventueel eerst tot Porto Limionas te rijden en vanuit daar af te zakken naar de andere stops, zodat je de grootste drukte van de dag toch voor bent. Wij waren rond 10 uur aan Porto Limionas en ook dan was er al voldoende animo voor deze plek.

Ondanks de bekendheid van deze plekjes ga je naar mijn mening ook in zeer stijgende lijn, als je hier begint, vervolgt met Korakonissi om dan helemaal het wauw-effect te krijgen in Keri! Het mooie terras van de Lighthouse taverne biedt je eveneens de perfecte mogelijkheid om in alle rust te genieten van dit adembenemende uitzicht onder het genot van bijvoorbeeld een heerlijke Café Frappé of één van de verfrissende cocktails. Kan niet veel beter na een dagje rondtoeren, toch? 😉

#5 Hotel met Infinity pool bij Zakynthos-stad

Wat waren wij blij met onze hotelkeuze bij Zakynthos-stad! Net buiten het centrum, boven tegen de berghelling gelegen, waardoor je vanuit je ligstoel werkelijk het ”infinity-gevoel” ervaarde met het zwembad dat overgaat in een prachtig uitzicht over de onderliggende baai en stad.

Bij het vastleggen van het hotel bood Booking.com de optie om voor een minimaal bedrag het diner bij te boeken. Normaal ben ik er meer voor om naar een lokaal restaurantje te gaan, maar gezien de zeer aantrekkelijke prijs en goede indruk die ik reeds had van het hotel leek het me leuk om dit misschien voor één avond te doen. Even een avondje makkelijk en op het gemak tussen al dat rondreizen door, en dan zeker voor die prijs!

Na eerst te relaxen aan het hotel besloten we in de latere namiddag nog een bezoek te brengen aan Zakynthos-stad, maar dat viel eigenlijk veel minder uit dan verwacht. Voor ons een vraagteken dat de stad op het internet veelal als ”zeker een bezoek waard” wordt aangeprezen, gezien het veelal aan sfeer en charme ontbrak. Ik verwachtte mij naar aanleiding van de omschrijvingen aan een overvloed van gezellige tavernes, terrasjes en leuke winkeltjes maar helaas was dat helemaal niet wat de stad voor ons te bieden had.

Achteraf hadden we dus geen betere keuze kunnen maken dan het diner te boeken aan het hotel, met een ligging waarbij je al dinerend een werkelijk prachtig uitzicht geniet en keuze hebt uit heerlijke, lokale gerechten van het smakelijke buffet.

Absolute hotel aanrader dus voor Zakynthos-stad/Zante: Zante palace
Tip! Neem je overnachting inclusief diner: spotprijsje om erbij te nemen en je kunt niet mooier zitten om te dineren met het infinity uitzicht! Drankjes aan het hotel zijn eveneens tegen zeer schappelijke prijzen (cocktails 5 euro, freddo 1,5 euro en zeer goedgevuld wijnglas slechts 2 euro).

#6 Baaitjes aan de Noord-Oost zijde: Mikro Nisi tot Makris Gialos

Wij vertrokken vanuit Alikanas naar Shipwreck beach en besloten dus om via een andere route terug te rijden richting Xigia beach. Hierbij kwamen we eerst langs Mikro Nisi en vervolgde we zo de kustweg naar Makris Gialos. Onderweg kom je een aantal leuke barretjes tegen waar je bij het nuttigen van een hapje en drankje ook de mogelijkheid hebt om neer te strijken aan het bijbehorende zonneterras of infintiy pool! Het leuke aan deze barretjes is dat hier nog geen massatoerisme heerst maar een heerlijke kleinschaligheid waar je de authentieke sfeer van de omgeving kan genieten!

Makris Gialos is daarentegen niet meer onontdekt gebleven en vanaf hier begint de drukte. Ook niet onterecht, want het kleinschalige strand is idyllisch tussen twee rotswanden gelegen en nodigt onvermijdelijk uit tot een duik. Tegen de berghelling aan de kustweg bevinden zich een aantal tavernes, waarvan sommigen ook take-away mogelijkheden voorzien op het strand.

Wil je dus een stop maken voor een verfrissende duik of een hapje nuttigen met uitzicht over het water, dan biedt Makris Gialos daar alle mogelijkheden toe!
Ben je van plan om een langere tijd op het strand te blijven, ga dan ‘s morgens vroeg zodat de zonnebedjes nog beschikbaar zijn. Na de eerste ochtenduurtjes neemt de drukte namelijk toe en moet je al geluk hebben dat er nog een ligbedje met parasol vrij is, gezien het strand ook niet zo groot is.
Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon je handdoek op het strand te leggen, wat wij ook deden voor onze tussenstop.

#7 Taverna Xigia beach en Xigia beach

Wanneer je de kustroute vervolgt vanuit Makris Gialos bereik je al snel de omgeving van Xigia beach, dat bekend staat voor haar ”natuurlijke spa” omwille van het collageen dat zich hier in het water bevindt. Het collageen is afkomstig van de omliggende rotswanden en naar zeggen zouden de witte deeltjes van de substantie zorgen voor een huidverjonging en gladde huid. Wie mooi wilt zijn moet er wat voor over hebben zeggen ze, want de zwavelhoudende geur krijg je er gratis bij.

Xigia beach bestaat eigenlijk uit een aantal kleine strandjes, allemaal met evenveel charme en een soort van exotische sfeer. Om de baaitjes te bereiken dien je echter wel een stukje af te dalen. Aan de strandjes is een kleine voorziening voor een snelle hap of verfrissend drankje.

Wil je echter in meer rust en wat traditioneler genieten van het fraaie uitzicht? Stop dan bij Taverna Xigia beach, dat vanaf de kustweg wat verscholen in een bocht gelegen is. Het uitzicht vanaf het in trapjes ingedeelde terras is echter geweldig en de verscholen, sfeervolle inrichting van de bar maakt dat je heerlijk kan genieten weg van de toeristische drukte. De kaart biedt dan ook tal van Griekse lekkernijen dus beter kun je eigenlijk niet terecht!

#8 Limni Keri

Op slechts een paar kilometer van Keri Lighthouse en Mizithres bevindt zich Limni Keri, een gezellig haventje gelegen in een kleine baai. Wij maakten na Mizithres hier nog een stop om een laatste duik te nemen en besloten daarna om voor een aantal Griekse Meze als aperitief te gaan alvorens terug te keren richting Laganas.
Aan de boulevard bevinden zich diverse tavernes weer je heerlijk kan neerstrijken voor een drankje of hapje met zicht over de mooie baai. Zeker een aanrader om jouw tourdag van Porto Limnionas tot Keri hier af te sluiten met een welverdiend aperitief en Griekse Meze!

PS: Ikzelf hou ervan om rond vijf uur altijd te genieten van het laatste zonnetje en de rust van het einde van de dag. Heerlijk een fris biertje vanop je ligstoel op het strand of neerstrijken in een lokale bar/taverne voor een aantal Griekse dips en hapjes.
Geef mij maar de vroege ochtenduurtjes of het laatste zonnetje tegen het einde van de dag, waar de grote drukte al weg is en zich al weer opmaakt voor de avond. Dat zijn voor mij net de beste momenten van de dag!

#8 Kleinschalig strand Cameo Island/Agios Sostis

Verblijf je in Laganas of Kalamaki en op zoek naar wat rust? Trek dan een dagje naar het strand dat zich nabij de ingang van Cameo Island bevindt of kies ‘s avonds uit één van de leuke restaurants in Agios Sostis.
Het is ook mogelijk om vanaf het strand van Laganas langs de rotsen af door het water te wandelen naar het strand bij Cameo Island/Agios Sostis. Het water zal hier zeker tot onder je knieën blijven en bespaart je de omweg wanneer je de baan over de rots volgt.
Aan het strandje bevinden zich ook een aantal gezellige tavernes waar je bij nuttigen van een drankje of hapje tijdens de dag gratis gebruik mag maken van de ligbedjes en parasols.

#9 Combineer Zakynthos met de Griekse parel Kefalonia!

Wist je dat je vanuit Zakynthos zo met de ferryboot op slechts een anderhalf uur varen naar Kefalonia kunt? Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilandengroep en is ondanks haar schoonheid nog vrij onbekend. Het eiland herbergt echter een schitterende kustlijn, tal van fraaie baaitjes, pittoreske havenplaatsjes en een zeer groen en veelzijdig landschap.

Graag je Griekenland reis uitbreiden en zin om te eilandhoppen? Dan is de combinatie Zakynthos en Kefalonia misschien helemaal jouw ding!

#10 Ontdek de heerlijke Griekse keuken en Meze!

Het heerlijke van de Griekse keuken vind ik dat het zoveel variëteit en smaken biedt.
Van dips zoals Tzatziki, cheese of Taramasalata, naar Dolomades (gevulde wijnbladeren), Kalamata olijven of aubergineballetjes, vergezeld met pitabrood en een heerlijk aperitief, de Griekse Meze kan en mag je tijdens een bezoek aan Griekenland gewoonweg niet missen!
De bekende, traditionele hoofdgerechten zoals Moussaka, Papoutsakia (gevulde aubergines) of Pasticchio (Griekse lasagne).
Vleeseter? Dan vind je zeker jouw smaken in het aanbod van mixed grill, vleesschotels of een goede pita-gyros.
Maar ook voor vis biedt de Griekse keuken een scala aan gerechten: Proef de heerlijke shrimps saganaki, octupus of calamaris. Of kies een vers gevangen vis voor op de barbecue.

Ben je in gezelschap? Bestel dan zoals de Grieken een aantal gerechten vergezeld met nog een smakelijke, Griekse salade en ervaar dineren zoals de Grieken zelf doen! Ervaar de Griekse keuken op zijn best!

Al nieuwsgierig? Ontdek hier al een aantal klassiekers uit de Griekse keuken en probeer zelf een aantal heerlijke, traditionele recepten!

=> Ontdek hier de leukste tips en bezienswaardigheden voor Kefalonia!

=> Ontdek hier de leukste tips en bezienswaardigheden voor Lefkas!

=> Vertrouwd een auto huren voor Zakynthos?

Dan zou ik je Sunnycars aanraden om jouw auto te huren!
Een all-in prijs mét verzekering inbegrepen en gratis wijzigen of annuleren tot 4 uur voor huuraanvang + Nederlandstalige support indien er tijdens jouw reis toch iets zou zijn.
Neem hier een kijkje op de site van Sunnycars en boek eenvoudig een huurauto.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Meer Griekenland? Kijk dan hier verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *